#1 26-03-2009 22:25:31

Kesser

Przedwieczny

Punktów :   

Odnośnie forum...

Chciałbym przedstawić kilka spraw natury technicznej

Forum podzielone jest na kilka części. Użytkownicy mają dostęp uzależniony od przypisanej grupy.
Jest to skonstruowane tak że nie każdy wszędzie zajrzy i nie każdy wszędzie będzie w stanie założyć nowy wątek. Aby było jasne poniżej są grupy i jak wygląda sprawa uprawnień dla nich

Administratorzy/Wielcy Przedwieczni - jestem tu tylko ja i mogę wszystko. Jest to jednak funkcja bardziej techniczna.

Moderatorzy/Rada Arcymagów - władza na forum. Posiadają największy dostęp, mogą pisać wszędzie, usuwać tematy i wypowiedzi użytkowników. Mają oni też dostęp do własnego sub-forum - Rady Starszych.

Użytkownicy Klanowicze/Magowie - mają dostęp o właściwego forum klanowego.
Użytkownicy zwykli/Adepci - grupa która nie ma dostępu do forum klanowego, ale może pisać posty w dziale rekrutacja oraz dyskutować na tematy dowolne. To domyślna grupa forum, trafia do niej każdy w momencie rejestracji.

Użytkownik zmienia grupę poprzez działanie osoby uprawnionej - administratora

Rada Starszych - ta część forum jest dostępna tylko dla mnie i moderatorów. Dla mnie osobiście jest to miejsce gdzie można poruszać ze mną kwestie techniczne działania forum, ale rada klanu może spokojnie wykorzystywać to miejsce dla swoich własnych celów.

Dziękuję za uwagę. :)

I remember the First War. The way the sky burned, the faces of the angles destroyed. I saw a third of Heaven's legion banished and the creation of Hell. I stood with my brothers and watched Lucifer's Fall, but now my brothers are not brothers...

#2 01-04-2009 21:50:35

Kesser

Przedwieczny

Punktów :   

Re: Odnośnie forum...

Prosiłbym o umieszczanie nowych wątków w działach zgodnych z ich tematyką. Porządek na forum to ważna rzecz i będę bez wahania przenosił tematy z miejsc, gdzie nie powinny się znaleźć. Forum ma naprawdę jasny podział.

Z góry dziękuję za współpracę

I remember the First War. The way the sky burned, the faces of the angles destroyed. I saw a third of Heaven's legion banished and the creation of Hell. I stood with my brothers and watched Lucifer's Fall, but now my brothers are not brothers...

Stopka forum

RSS